Zo kies je het beste hoofdkussen voor jouw nachtrust

het juiste hoofdkussen kopen is minstens even essentieel voor een gezonde nachtrust als je matras. Het bepaalt immers de positie van je hoofd en nek, en zorgt ervoor dat je wervelkolom in een rechte lijn op de matras rust.

Hoofdkussens voor zijslapers

Ben je een zijslaper? Dan is het essentieel dat je hoofdkussen je goed ondersteunt. Je rug- en nekwervels horen immers mooi op één lijn te liggen.

Beste hoofdkussen zijslaper Beste hoofdkussen zijslaper

Daarom is je schouderbreedte dé referentie bij het kiezen van het juiste kussen. Heb je brede schouders, kies dan een dikker kussen dan iemand met smallere schouders. De zijslaper ligt het meest comfortabel op:
- Royal
- Senze
 

Hoofdkussens voor rugslapers

Op je rug slapen: héérlijk. Herkenbaar? Dan moet jij bij het kiezen van een kussen vooral goed op je postuur letten. Je rug en wervelkolom moet mooi in 1 lijn liggen.

beste hoofdkussen rugslaper beste hoofdkussen rugslaper

Probeer eens een kussen met meerdere hoogteverschillen, zodat je nek goed ondersteund wordt. Bovendien heb je met dergelijk model meer kans dat het kussen bij je past. Onze aanraders voor rugslapers:
- Classique
- Natulin

Hoofdkussens voor buikslapers

Je kan er misschien niet veel aan doen, maar wist je dat op je buik slapen de slechtst mogelijk slaaphouding is? Dat zit zo: als je op je buik slaapt, ligt je hoofd altijd op één kant. En dat is onnatuurlijk voor je nek. Een goede tip: kies een zo laag mogelijk kussen – of gebruik simpelweg géén kussen.

Beste hoofdkussen kopen buikslaper Beste hoofdkussen kopen buikslaper

Wil je er toch eentje (het is ook zo verdraaid comfortabel), kies dan een van deze aanraders:
- Exclusive
- Soft feather

Ga jouw favoriete kussen zeker eens uitproberen bij één van onze verdelers.