Mag ik je kussen? Zo kies je het hoofdkussen dat bij je past!

Vergis je niet: het juiste hoofdkussen is minstens even essentieel voor een gezonde nachtrust als je matras. Het bepaalt immers de positie van je hoofd en nek, en zorgt ervoor dat je wervelkolom in een rechte lijn op de matras rust. Het juiste hoofdkussen kiezen is dan ook iets waar je best wat aandacht aan besteedt. En gelukkig kan Revor je daar bij helpen.

Hoofdkussen kiezen: de zijslaper

Ben je een zijslaper? Dan is het essentieel dat je hoofdkussen je goed ondersteunt. Je rug- en nekwervels horen immers mooi op één lijn te liggen.

Daarom is je schouderbreedte dé referentie bij het kiezen van het juiste kussen. Heb je brede schouders, kies dan een dikker kussen dan iemand met smallere schouders. De zijslaper ligt het meest comfortabel op:
- Royal
- Senze
 

Hoofdkussen kiezen: de rugslaper

Op je rug slapen: héérlijk. Herkenbaar? Dan moet jij bij het kiezen van een hoofdkussen vooral goed op je postuur letten.

Probeer eens een kussen met meerdere hoogteverschillen, zodat je nek goed ondersteund wordt. Bovendien heb je met dergelijk model meer kans dat het kussen bij je past. Onze aanraders voor rugslapers:
- Classique
- Natulin

Hoofdkussen kiezen: de buikslaper

Je kan er misschien niet veel aan doen, maar wist je dat op je buik slapen de slechtst mogelijk slaaphouding is? Dat zit zo: als je op je buik slaapt, ligt je hoofd altijd op één kant. En dat is onnatuurlijk voor je nek. Een goede tip: kies een zo laag mogelijk kussen – of gebruik simpelweg géén hoofdkussen.

Wil je er toch eentje (het is ook zo verdraaid comfortabel), kies dan een van deze aanraders:
- Exclusive
- Soft feather

Kom jouw favoriete hoofdkussen zeker eens uitproberen bij één van onze verdelers.