Boxspring of lattenbodem? Jij kiest – maar niet zonder grondig advies!

Lijstjestijd! Om het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem goed te doorgronden, moeten we alle voordelen van elk bedtype goed op een rijtje zetten. Dus stelden we overzichtelijke lijstjes op met daarin alle voordelen en nadelen van een boxspring én die van een lattenbodem.

Maar laat ons eerst eens stilstaan bij wat het verschil is tussen een boxspring en een lattenbodem. Je hebt vast al van beiden gehoord, maar welke kies jij?

Wat is een lattenbodem?

Een lattenbodem is een frame – dat meestal volledig gemaakt is uit hout – met buigzame beukenhouten latten. Die worden bevestigd in een flexibele rubberen houder, voor een optimale ondersteuning.

Een lattenbodem leg je in een bedframe. Dat is niet noodzakelijk, maar oogt wel mooi en draagt ook bij tot het comfort. Maar het is dus de lattenbodem die je een goede ergonomie en een correcte ondersteuning van je matras verzekert. Een lattenbodem biedt een iets harder comfort dan een boxspring. Wanneer je dezelfde matras op een lattenbodem of een boxspring legt zal de matras dus harder aanvoelen op een lattenbodem.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een box – euh, tuurlijk! – gemaakt van hout. Binnenin die box zit een verenkern verwerkt, die verrijkt werd met mousse en andere zachte materialen. De materialen aan de binnenkant van je boxspring zijn zeer bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. Bekijk dus vóór het kopen van een nieuwe boxspring, of er op zijn minst een verenkern, drukverdeler en mousse in zit.

Een boxspring wordt aan de buitenkant afgewerkt met een stof naar keuze. Ook dit is bepalend voor de kwaliteit van je boxspring. Bovendien zijn sommige stoffen, zoals leatherlooks, makkelijk afwasbaar en dus zeer onderhoudsvriendelijk. Een boxspring is perfect personaliseerbaar, biedt je een hoog slaapcomfort en ziet er ook nog eens geweldig mooi uit. Een boxspring en een lattenbodem zijn dus structureel twee andere zaken, met elk hun eigen eigenschappen. Maar welke voordelen mag je nu verwachten van jouw boxspring of lattenbodem?

Voordelen boxspring

  • Perfecte instaphoogte: Een boxspring is iets hoger in constructie dan een lattenbodem waardoor je makkelijker in en uit bed kan stappen.
  • Esthetisch mooier
  • Verkrijgbaar in tal van varianten
  • Volledig personaliseerbaar
  • Een iets zachter slaapcomfort
Bekijk hier onze collectie boxsprings

Voordelen lattenbodem

  • Vaak goedkoper dan een boxspring
  • De klassieke manier van slapen
  • Goede slaapondersteuning
  • Verkrijgbaar in alle prijsklassen
  • Een iets harder slaapcomfort
Bekijk hier onze collectie lattenbodems