1. GEBRUIK

DE AANPASSINGSPERIODE
Vergelijk een nieuw slaapsysteem met een nieuw paar schoenen. Nadat u ze hebt ingelopen, zitten die pas echt comfortabel. Dit geldt ook voor uw zojuist aangekochte matras, topper of bedbodem en zelfs hoofdkussen van Revor. Het is volkomen normaal dat u een paar dagen of weken nodig hebt om te wennen aan uw nieuwe bedbodem en matras. Na deze aanpassingsperiode ontstaat er veelal een lichte afdruk van uw lichaamsvorm in uw matras of topper. Geen ongerustheid hieromtrent, dit is de normale gang van zaken, namelijk een zetting van de afdeklagen en de doorstikkings materialen gebruikt in uw matras of topper ( zoals vb wol, katoen, thermowatten enz.). U zal bovendien merken dat de afdruk van uw lichaamsvorm nadrukkelijker aanwezig kan zijn bij een Scandinavische slaapset (box+matras+topper). Bij een Scandinavisch slaapmodel slaapt u op meerdere lagen (box+matras+topper) van verschillende materialen, die zorgen voor een duidelijkere lichaamsvormafdruk. Dit heeft echter geen gevolgen op uw slaapcomfort.

TIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
Revor staat garant voor een Belgisch kwaliteitsprodukt. Enkel de beste grondstoffen en materialen worden gebruikt bij de productie van onze matrassen , lattenbodems en boxsprings. Toch hangt de uiteindelijke levensduur en de kwaliteit van uw Revor slaapprodukt af van het gebruik ervan. Volgende tips worden dus best opgevolgd:
• Keer, bij matrassen of toppers met twee identieke zijdes, maandelijks de matras ondersteboven. Draai matrassen die niet voorzien zijn van verstevigde zones ook regelmatig van voet- naar hoofdeinde.
• Verlucht en ventileer uw slaapkamer regelmatig en laat uw beddengoed overdag liever openliggen, stel uw matras niet bloot aan direct zonlicht.
• Houd huisdieren uit uw slaapkamer en zeker uit uw bed.
• Ontstof regelmatig uw matras en bedbodem, gebruik voorzichtig een stofzuiger.
• Bescherm uw matras met behulp van een volwaardige matrasbeschermer. Verlucht of was deze regelmatig. De Revor Protect-matrasbeschermers zijn van een hoogwaardige kwaliteit en een ideale aanvulling op uw matras.
• Vouw uw matras nooit dubbel.
• Zorg dat uw slaapkamer altijd droog is en er geen luchtvochtigheid of condensatie kan optreden.

UW REVOR MATRAS EN HOOFDKUSSEN

ALGEMEEN
Uw Revor matras of hoofdkussen wordt verpakt bij u aangeleverd. Net als alle nieuwe materialen kan de matras, topper of kussen een lichte geur afgeven in het begin, deze geur is totaal ongevaarlijk en verdwijnt op korte termijn. Hou rekening met een tolerantie van 2% op de afmetingen van al onze goederen, dat is eigen aan de gebruikte grondstoffen. Een bedbodem of boxspring bepaalt mede de kwaliteit van uw nachtrust en levensduur van uw matras. De garantie van uw matras geldt dan ook enkel indien deze op een recente bedbodem of boxspring wordt gebruikt, anders kan de levensduur van uw matras niet gegarandeerd worden. Indien een tweedelige bodem gebruikt wordt in combinatie met een eendelige matras, is het niet aangeraden in het midden van de matras te slapen. Op de plaats waar beide bodems samenkomen, is er namelijk geen correcte ondersteuning en kan er putvorming optreden.

SCHIMMELVORMING
Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming op uw matras, topper of kussen. Deze schimmel beschadigt uw matras of kussen en kan ze onbruikbaar maken. Aangezien schimmel enkel het gevolg is van condensatie die ontstaat in een vochtige omgeving, heeft de Belgische federatie van Belgische matrasfabrikanten besloten om deze schade uit te sluiten van de normale garantie. We raden u daarom aan om de bovenstaande tips goed na te leven.

ONDERHOUD
De Revor matrassen, toppers en hoofdkussens met een afneembare hoes zijn voorzien van een onderhoudsvoorschrift-etiketje die u binnenin de hoes terugvindt. De instructies naleven en de hoes slechts reinigen in uitzonderlijke gevallen. Eigenlijk dient uw matrasbeschermer gereinigd te worden en niet uw matrashoes. Pluisvorming bij een matras- of topperhoes is volkomen normaal en valt niet onder de garantie.

HARDHEIDSKEUZE

Bij de keuze van een matras is het bij de hardheidskeuze van groot belang dat er rekening wordt gehouden met de lichaamsbouw van de persoon in kwestie. Hiervoor kan u gerust de Revor hardheidscurve hanteren (zie hieronder). Als klant blijft u uiteraard vrij het comfort te kiezen.

UW REVOR BEDBODEM EN BOXSPRING

VASTE VERSIE EN MANUEEL VERSTELBARE VERSIE
Uw bodem of boxspring dient om gebruikt te worden in combinatie met uw Revor matras en indien gebruik van poten dienen die goed recht te staan en waterpas. Ga nooit staan op uw bedbodem en ga nooit zitten op beweegbare delen die daarvoor niet zijn ontworpen, namelijk de hoofd- en rugsteun of de voetsteun. Het beweegbare gedeelte moet u extra comfort bieden tijdens het lezen of tijdens uw slaap, maar is niet voor ander gebruik gemaakt. De Revor bedbodem en boxspring is geschikt voor personen tot maximaal 120kg.

ELEKTRISCH VERSTELBARE VERSIE
Bepaalde Revor bedbodems en boxsprings zijn uitgerust met een motor waarmee u meerdere delen elektrisch kan gaan bedienen:
• hoofdsteun
• rugsteun
• knie- en voetsteun
Die beweegbare delen zijn op een ergonomische manier verantwoord en dienen enkel gebruikt te worden in normale omstandigheden, de motoren mogen nooit overbelast worden door ze verkeerdelijk te gebruiken. Alle motoren zijn bovendien uitgerust met een stroomonderbreking voor in geval lichaamsgewicht (kg) <50 50-60 61-70 71-80 81-90 91-100 >100
<1m50 Soft Medium Medium Hard Hard Hard
1m50-1m60 Soft Medium Medium Medium Hard Hard Hard
1m61-1m70 Soft Soft Medium Medium Medium Hard Hard
1m71-1m80 Soft Soft Soft Medium Medium Medium Hard
1m81-1m90 Soft Soft Soft Medium Medium Hard
1m91-2m00 Soft Soft Soft Medium Medium Hard
>2m00 Soft Soft Soft Medium Hard ze niet bediend worden of in geval van nood.

ONDERHOUD
U kan uw lattenbodem en boxspring onderhouden met een licht vochtige doek (naargelang de gebruikte stof op de boxspring moet u oppassen voor kringen en vlekken) en met de stofzuiger. Een elektrisch verstelbaar systeem kan een piepend geluid vertonen na verloop van tijd, in dat geval mag u de gewrichten onder de bodem of boxspring lichtjes oliën. De afneembare hoezen van het gamma switch (boxspring en hoofdbord) kunnen enkel droogkuis gereinigd worden. De reiniging van de hoezen dient enkel in uitzonderlijke gevallen te gebeuren. Indien u té frequent de hoezen reinigt kan de stof licht gaan krimpen en verkleuren. Het stoffengamma EasyCare is een stof die behandeld is met een beschermende filter, deze filter heeft een levensduur van 5 reinigingsbeurten (bij het gebruik in het gamma switch en dus volledige droogkuis). Indien de stof enkel lokaal met water wordt behandeld om een vlek te verwijderen heeft de filter een langere levensduur. Revor biedt echter geen enkele garantie voor het compleet verwijderen van vlekken of sporen van vlekken. Pluisvorming bij een gestoffeerde boxspring of hoofdbord is normaal en valt niet onder de garantie.

KLEURVERSCHIL Kleurverschil is niet altijd wat het lijkt. Dit heeft alles te maken met de desbetreffende ruimte, de aanwezige lichtbronnen en schaduwvlakken. Sommige materialen zijn hier gevoeliger voor dan andere. Door het verschil in lichtbronsamenstelling (de combinatie van natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen binnen eenzelfde kamer), kunnen verschillende kleurbeelden worden waargenomen. Ook door een verschil in de strakheid van de stoffering van de verschillende onderdelen kunnen verschillende kleurbeelden worden waargenomen. Onze gestoffeerde artikelen zijn voorzien van identificatielabels die ons aangeven welke bron de stof of leatherlook heeft. Daarnaast is het ook zo dat houten bedden niet uit éénzelfde boom worden vervaardigd.

2. DE REVOR GARANTIE
Wanneer u een Revor bedbodem, boxspring, matras of topper koopt geven wij u een volgende waarborg:

1. De waarborg die u door Revor wordt aangeboden, geldt enkel en alleen bij fabricatiefouten. Alle vervormingen of beschadigingen die het gevolg zijn van foutief gebruik, opzettelijke beschadiging, blootstelling aan abnormale vochtigheid of warmte, schimmels, andere vervuilingen van menselijke of dierlijke oorsprong, slijtage, verkleuring of gebruik op een niet aangepaste of slecht geplaatste bodem vallen niet onder deze garantie.

2. De garantie geldt enkel voor matrassen, toppers en bedbodems voorzien van het Revor-label. Bij het verwijderen van dit label vervalt elke vorm van garantie. Bij boxsprings en gestoffeerde matrassen is enkel het aankoopbewijs van toepassing.

3. De waarborg is degressief, waarbij enkel het eerste jaar in aanmerking komt

Voor een volledige garantie (zie tabel). De garantieperiode gaat in bij levering, terug te vinden op het aankoopbewijs van uw matras of bodem. Na herstelling of vervanging van het product wordt de garantieperiode niet automatisch verlengd.

(*) Op alle matrassen, bedbodems en boxsprings geldt een garantie van 5 jaar op voorwaarde van normaal gebruik (zie uw revor bedbodem en boxspring).
(**) Op alle mechanische delen van bedbodems en boxsprings, alsook motoren en handbedieningen (met uitzondering van batterijen, kabels en stekkers) geldt een garantie van 2 jaar op voorwaarde van normaal gebruik.

4. Tijdens de eerste weken van gebruik kan een contourvorming worden vastgesteld bij uw matras of topper. Eender welke matras neemt de vormen van het lichaam aan. Dit is een volkomen normaal verschijnsel dat contourvorming wordt genoemd. Na verloop van tijd kan deze tot 15% aan hoogte verliezen en een verlies aan hardheid van de matraskern tot 20% met zich meebrengen. Het is ook normaal dat de doorstikmaterialen in de hoes door gebruik tot 65% van hun dikte worden samengedrukt. Dit is het gevolg van een normale evolutie van de gebruikte materialen en vallen vanzelfsprekend niet onder garantie.

5. Het gebruik van een middenpoot bij een vaste boxspring is vereist. Deze poot verdeelt het gewicht over de volledige boxspring en niet enkel op de hoeken. Indien deze middenpoot niet geplaatst wordt, vervalt de garantie.

6. De garantie dekt alle herstellings- of vervangingskosten.

7. Het feit dat het product wordt hersteld of vervangen, wijzigt de duur van de garantieperiode niet. De garantieperiode heeft als begindatum altijd de oorspronkelijke factuurdatum.

OMRUILGARANTIE

Voldoet jouw nieuwe matras niet volledig aan je verwachtingen? Dan kan je binnen de 6 weken na levering beroep doen op onze omruilgarantie. Let wel op, je lichaam moet wennen aan de nieuwe matras. Daarom kan je in het begin wat ongemak ondervinden. Geef je lichaam dus enkele nachten de tijd om zich aan te passen aan jouw nieuwe matras.

 

Voorwaarden

Éénmalig omruilen* kan binnen de eerste 6 weken na levering en na de online registratie van jouw Revor-matras. Deze garantie geldt enkel voor matrassen die gebruikt worden in combinatie met een adequate en correct geplaatste bodem.

 

*Bij omruiling van Ergo Latex, Anatomic Natural Latex, Innergetic, Comfort, Relax en Aero Anatomic wordt de kern éénmalig omgeruild van een Medium naar Firm ligcomfort of omgekeerd. Bij omruiling van de Kashmir wordt de matras volledig éénmalig omgeruild van Medium naar Firm ligcomfort of omgekeerd. 

Deze garantie is geldig op matrassen van volgende afmetingen: 80/90/160/180 op 200/210 en niet op matrassen met een Duo-ligcomfort.