FAQ

MATRASSEN:

Welke afmetingen hanteren jullie?
De Revor matrassen zijn standaard te verkrijgen op lengte 200 en breedtes 70, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180 en 200cm. Daarnaast zijn ook heel wat matrassen verkrijgbaar in duo-uitvoering met rits op breedtes 140, 150, 160, 180 en 200cm. Mits een meerprijs, kan u ook uw Revor matras verkrijgen op andere afmetingen.

Na hoeveel jaar koop ik het best een nieuwe matras?
Algemeen wordt aangeraden om zeker om de 10 jaar uw matras te wisselen. De levensduur van uw matras is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de bodem die de matras ondersteunt, de mate waarin de kamer verlucht wordt, het onderhoud van de matras, het gebruik van een degelijke matrasbeschermer, persoonlijk zweetgedrag, enz… beïnvloeden de levensduur van uw matras. Uiteraard is er ook sprake van een zekere slijtage van de grondstoffen na 7, 8 à 9 jaar, waardoor de matras geen optimale ondersteuning meer biedt.

Mag een veermatras echt enkel op een boxspring bodem?
In het verleden werd inderdaad gezegd dat een latexmatras op een lattenbodem hoort en een verenmatras op een boxspring. Vandaag de dag zijn de grondstoffen in die mate ontwikkeld, dat dit eigenlijk niet meer van toepassing is. Zowel een verenmatras als een latexmatras kan gebruikt worden op een boxspring of lattenbodem.

Hoe vaak moet ik mijn matras draaien?
De opbouw van onze matrassen kunnen verschillen. Sommige matrassen in ons aanbod zijn ontwikkeld om te draaien, anderen dan weer niet. Uw dealer zal u graag informeren hieromtrent.

Ik slaap nog steeds niet goed na een week op mijn nieuwe matras?
Indien u een nieuwe matras heeft aangekocht, dan is het volkomen normaal dat u een zekere aanpassingsperiode moet overbruggen. Niet enkel uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe slaaphouding, ook de matras zelf heeft wat tijd nodig om zich aan te passen aan uw lichaam. Afhankelijk van de situatie, kan dit zeker enkele weken in beslag nemen.

Mijn matras vertoont een lichte kuil, is dit wel normaal?
Contourvorming is niet hetzelfde als kuilvorming. Eender welke matras neemt de vormen van het lichaam aan. Dit is een volkomen normaal verschijnsel dat contourvorming wordt genoemd. Het is zelfs zo dat u tot 15% aan hoogte of 20% aan hardheid kan verliezen. Pas als er sprake is van een groter verlies aan hoogte of hardheid, spreken we over kuilvorming.

Mag ik een nieuwe matras op een oude bodem plaatsen?
Een matras volgt de vorm van de ondersteunende bodem. Indien er bijvoorbeeld een nieuwe matras op een oude lattenbodem wordt geplaatst, dan zal dit de levensduur en het comfort van de matras sterk beïnvloeden, wat ook kan zorgen voor negatieve gevolgen. We raden dus aan om een nieuwe matras niet op een oude bodem te leggen.

BOXSPRINGS EN LATTENBODEMS:

Kan ik enkel een hoofdbord of een box bestellen?
Revor heeft naast de slaapconcepten, acties en ‘premium matrassen’ ook een à-la-carte-gamma, waarbij u zelf kiest wat u bestelt en/of wat u combineert. Enkel een hoofdbord of een boxspring bestellen, is geen enkel probleem. De Revor dealers geven u graag het nodige advies bij uw keuze.

Kan het dat mijn boxspring en mijn hoofdbord een andere kleur hebben?
Kleurverschil is niet altijd wat het lijkt. Dit heeft alles te maken met de desbetreffende ruimte, de aanwezige lichtbronnen en schaduwvlakken. Sommige materialen, zoals leatherlook, zijn hier gevoeliger voor dan andere. Door het verschil in lichtbronsamenstelling alsook de spanning waaronder de stof staat, kunnen verschillende kleurbeelden waargenomen worden. Tip! Plaats de stof of leatherlook onder dezelfde spanning of hoek en het optische bedrog zal verdwijnen.

Kan ik rechtstreeks bij jullie bestellen ?
Dit is niet mogelijk, wij verwijzen u hiervoor graag naar onze dealers.