Welke soorten matrassen bestaan er? Revor geeft raad!

De juiste matras kiezen, dat is niet eenvoudig. Er bestaan oneindig veel matrassen, met elk hun eigen kenmerken en unieke samenstelling. Welke soorten matrassen zijn er? En welk type matras is het meest geschikt in jouw unieke geval?

Afhankelijk van je lichaamsbouw, je slaappatroon én eventuele fysieke klachten, selecteer je dé matras uit alle verschillende matrassoorten.

Meteen te weten komen welke matras het beste bij je past? open hier de online matraszoeker

1. Pocketveermatrassen

Pocketveermatrassen worden gekenmerkt door een goede ventilatie, een sterke veerkracht én een ontzettend hoog ligcomfort. Natuurlijk heb je tal van matrassen met gewone pocketveren. Maar probeer zeker ook de Anatomic pocketveermatras eens uit. Die slim ontworpen pocketveren volgen de anatomie van je lichaam, waardoor elk deel maximaal ondersteund wordt. Een aanrader! Bekijk hier onze Pocketveermatrassen.

2. Latexmatrassen

Een lange levensduur, een maximale veerkracht én een elastisch materiaal dat je lichaam zorgvuldig ondersteunt? Dat moet wel een latexmatras zijn. Dit materiaal is van nature uit schimmelwerend én antibacterieel. Zo geniet je van een zalige én gezonde nachtrust. Bekijk hier onze Latexmatrassen.

3. Visco-elastische matrassen

Klinkt té wetenschappelijk om lekker op te slapen? Dat had je gedacht! Visco-elastische matrassen – ook wel traagschuim matrassen genoemd – vormen zich helemaal naar jouw lichaam én nemen na het slapen langzaam hun originele vorm weer aan. Het materiaal is ontzettend temperatuurgevoelig. In een koude omgeving kan deze matras nogal hard aanvoelen, maar wanneer je erop gaat liggen, ondersteunt hij je maximaal. Bekijk hier onze Traagschuim matrassen.

4. Matrassen met gel

Onze gelmatrassen zijn gebouwd met het oog op het bieden van een perfecte ondersteuning. Dit type matras voelt aangenaam zacht aan bij het eerste contact. De unieke Gelpur-mix in de bovenste lagen zorgt voor een ongekend gevoel van comfort. De ondersteunende laag voorziet de nodige tegendruk voor je lichaam, precies dáár waar het nodig is. Bekijk hier onze Gelmatrassen.

Dat was meteen een handig overzicht van alle soorten matrassen die je maximaal comfort garanderen. Nog altijd aan het twijfelen welke matras het beste bij jou past? Gebruik onze matraszoeker en vind de best passende matras voor jouw lichaam en nachtrust.