Viroclean

Viroclean is een textiel behandeling met antibacteriële en virus reducerende eigenschappen.

Het behandelde textiel zorgt enerzijds voor een antibacteriële werking en anderzijds een gereduceerde levensduur van virussen. Het actieve component in de stof werkt in op virussen zoals SARS-COV-2 (beter gekend onder Corona Virus), griep, H1N, en andere virussen.

Recente studies tonen aan dat virale activiteit afneemt in functie van tijd: bij normaal textiel is dat 50% afname in 4 uur tijd, het innovatieve doek kan de virale activiteit doen dalen in 2 uur tijd en dit tot wel 86% afname. Ook is geweten dat bacteriën zich kunnen opstapelen in textiel, dat ze slechte geuren en schimmelwerking kunnen veroorzaken en dat ze finaal kunnen leiden tot bacteriële infecties bij mensen. Om deze micro organismes tegen te gaan en om een frisse en zuivere stof te garanderen werd er ook een permanente niet-migrerende antibacteriële technologie toegevoegd op het doek.

De behandeling is niet alleen virus remmend en antibacterieel maar ook duurzaam, niet metaal houdend en recycleerbaar. De gebruikte stof is Oekotex gecertificeerd en kan geen huid irritaties veroorzaken.

Onderstaande producten zijn voorzien van een viroclean behandeling: