Een nieuwe boxspring kopen? Ontdek hieronder waarop je moet letten.

Er is een boxspring voor iedereen. Een boxspring is immers volledig personaliseerbaar én verkrijgbaar in alle prijsklassen.

Maar: Hoe herken je een kwaliteitsvolle boxspring? Waarop moet je letten wanneer je een boxspring koopt? Wat kost een goede boxspring? Revor geeft je met plezier enkele handige tips. Hou ze zeker bij de hand als je jouw perfecte boxspring gaat zoeken. Zo ben je 100% zeker dat je waar krijgt voor je geld – én dat je jarenlang tevreden blijft van je aankoop.

Hoe herken je een kwaliteitsvolle boxspring?

1) De binnenkant van de boxspring

Informeer je altijd over de grondstoffen en materialen waaruit de boxspring is samengesteld. Een kwalitatieve boxspring heeft een verenkern en wordt afgewerkt met zachte materialen. Deze zachte materialen zijn meestal drukverdelers en schuimen. Goedkopere boxen gebruiken een verenkern van bonnelveren – of helemaal geen verenkern – terwijl kwalitatievere boxen pocketveren bevatten. Ook de aanwezigheid van een antislipspiegel bovenop de boxspring – waardoor je matras niet kan verschuiven – heeft een impact. Sommige antislipspiegels hebben een 3D-structuur en zorgen voor een optimale ventilatie.

2) De buitenkant van de boxspring
Nu de binnenkant is goedgekeurd, moeten we ook nog even de buitenkant bekijken. Inspecteer de stoffen die gebruikt werden. Een leatherlook is bijzonder onderhoudsvriendelijk, terwijl stof moderner is – maar minder goed afwasbaar. Hou ook oog voor detail, want een dubbele stiknaad in de bekleding betekent vaak een hogere kwaliteit en een langere levensduur van je boxspring.

Waarop moet je letten wanneer je een boxspring koopt?

• Een houten bak zonder veren draagt niets bij tot je slaapcomfort. Het is goedkoper, maar lang niet zo degelijk. Zorg dus zeker dat je boxspring een verenkern heeft.

• Een boxspring met Bonnelveren is het goedkoopst. Ze zijn veerkrachtig en ventileren goed, maar bewegen niet afzonderlijk van elkaar en bieden hierdoor een minder goede ondersteuning. Pocketveren bewegen wél afzonderlijk. De beste boxsprings bevatten dan ook dit type veren.

• Zorg dat de totale hoogte van je boxspring aangenaam is om in en uit bed te stappen. Die totale hoogte wordt bepaald door de hoogte van je boxspring zelf, de hoogte van de poten die je er onder zet én de hoogte van je matras. Een ideale instaphoogte is ongeveer 55cm-65cm.

• Het hoofdbord, de pootjes en de stofkeuze bepalen voor het grootste deel de stijl van je boxspring.

• Wil je nog makkelijk kunnen poetsen onder je boxspring? Neem dan een iets lagere boxspring (+- 24cm) met een poothoogte van minstens 16cm.

• Weinig plaats in je kamer? Dan kan een boxspring met opbergruimte interessant zijn voor jou.

• Kijk je vaak tv in bed of lees je een boek voor het slapengaan? Bekijk dan zeker ook eens de elektrisch verstelbare boxspings.

Hoeveel kost een goede boxspring?

Alle elementen hierboven bepalen de prijs van je boxspring. Bij Revor vind je kwaliteitsvolle boxsprings in alle budgetklassen. Reken voor een nieuwe boxspring (incl. matras) op een prijs tussen de 1.500 euro en de 6.000 euro, afhankelijk van de afwerking en kwaliteitsgraad. Ook de elektrische verstelbaarheid heeft natuurlijk een sterke invloed op de prijs van je boxspring.