De Circular Matras

Waarom de circular matras van Revor?

Jaarlijks belanden in België 1 miljoen matrassen bij het grof vuil voor verbranding. Traditionele matrassen kunnen niet gerecycleerd worden omdat ze uit verschillende onderdelen bestaan die niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Veruit al die matrassen bevatten schuim of latex, die niet of moeilijk recycleerbaar zijn en giftige stoffen uitstoten bij verbranding.

Sleep Futureproof

Hierdoor zijn we bij Revor aan de slag gegaan om dit milieubelastende proces te doorbreken en zo ons steentje bij te dragen aan een betere toekomst. Het resultaat is onze Circular matras. Deze innovatieve & uiterst duurzame matras kan na zijn levensduur volledig ontmanteld en gerecycleerd worden waarbij alle grondstoffen opnieuw kunnen worden ingezet voor het maken van een nieuwe matras. Door te kiezen voor de circular matras bouw je dus mee aan ons duurzaam verhaal en een mooiere toekomst. Je kan dus gerust slapen!

Hoe is de Circular matras opgebouwd?

De volledige matras bestaat uit 2 grondstoffen: Metaal en Polyester. We hebben voor deze materialen gekozen omwille van hun goede recyclage eigenschappen. Bovendien werden alle grondstoffen grondig getest op toxiciteit om aan onze strenge voorwaarden te voldoen. Om deze 2 grondstoffen na gebruik van elkaar te kunnen scheiden maken we gebruik van Niaga® adhesive in plaats van lijm. Dit materiaal wordt warm aangebracht en tijdens de uitharding verbindt het de verschillende lagen aan elkaar. Op het einde van zijn levensduur kan de matras weer opgewarmd worden, om de lagen weer uit elkaar te halen.

De Circular matras recycleren na zijn levensduur

De matras voorzien we van een scanbare tag, als je deze tag scant kom je op een webpagina terecht waar je kan zien hoe je de matras terug kan sturen voor recyclage na zijn levensduur. Zo zullen we er niet alleen in slagen om een recycleerbare matras op de markt te brengen, maar ook om de recyclage effectief uit te voeren. Het terugnemen en recycleren van de matras zal gedurende de komende 5 jaar (tegen 2026) nog sterk evolueren. Dus wanneer de eerste matrassen terug zullen keren zal er een geoptimaliseerd recyclageproces zijn. De info bij de tag wordt hierdoor telkens stap per stap bijgesteld zodat je altijd zicht hebt op hoe je de matras kan laten ophalen en recycleren.

Via die webpagina kan je ook een productpasport raadplegen. Hiermee kom je te weten hoe de matras gemaakt wordt en van waar de gebruikte grondstoffen afkomstig zijn. Een volledig transparant proces dus. 

Bouw mee aan een duurzame toekomst en kies voor onze Circular matras. Bekijk hier de productpagina