Jules Wabbes


Jules Wabbes houten design bed

Jules Wabbes geldt zonder enige twijfel als de exponent van de Belgische designwereld tijdens de jaren '60 en '70. Oorspronkelijk begonnen als antiquair en binnenhuisontwerper, opende hij in 1950 een designbureau voor architectuur en industrieel ontwerp.

Belgisch design

Wabbes ontwierp tal van interieurs, waaronder het internationaal Wetenschapspaviljoen op de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel, het verblijfskwartier van het Belgisch koninklijk paar aan boord van het marineschip de Godetia en de bureaus van het Gemeentekrediet en de Generale Bank van België. Ook de sabena-vliegtuigen nam hij in de jaren '50 op zich. In 1957 ontving Wabbes de Zilveren Medaille op de Triënnale van Milaan.

Hij ontwierp ook zijn eigen meubelen, in mooie materialen waar hij bijzondere waarde aan hechtte. Zijn werk is nu opnieuw uitgebracht… Revor Bedding mocht het bed van Jules Wabbes opnieuw op de markt zetten.VormgevingOmdat hij graag de opbouw van zijn meubels liet zien, verstopte Wabbes de verbindingstukken of draagconstructies niet. Meer nog, hij stempelde er zijn eigen initialen in. Al zijn producten konden in verschillende materialen, maten en afwerkingen besteld worden.Revor heeft geen wijzigingen aangebracht aan de originele vormgeving. Er werd louter een aanpassing doorgevoerd aan het slaapoppervlak, zodat er een ergonomische lattenbodem in geïntegreerd kan worden. Daardoor beantwoordt het originele Jules Wabbes bed aan de slaapvereisten van vandaag.ProductieHet Jules Wabbes bed wordt op ambachtelijke wijze gezaagd, geschuurd en gelakt om een mooi natuurlijk product te bekomen. De planken worden eerst met chirurgische precisie op de juiste maat gezaagd met een marge van 2mm om bij de volgende stap mooi te kunnen afschuren. Het afschuren is nodig om alle oneffenheden weg te werken en de randen meer sterkte te geven.


Beukfineer

Het Jules Wabbes bed krijgt zijn naturelle look door het gebruik van de allerbeste beukfineer. Het hout is puur natuur en daarom is geen enkel exemplaar exact hetzelfde. Sterker nog, het kleurverschil wat zo typerend is (met tinten roze) voor beukfineer vind je terug in elk Jules Wabbes bed.


Drie elegante kleuren

Het Jules Wabbes bed is te verkrijgen in drie elegante kleuren. Deze zijn hip wit, trendy zwart en klassiek bruin. Het kleurproces bestaat uit drie afzonderlijke stadia. Eerst worden de planken gespoten in de gewenste kleur. Daarna krijgt het materiaal een grondlak en na goed uitdrogen wordt er afgelakt.