5 TIPS VOOR EEN FRISSE NACHTRUST TIJDENS DE ZOMER.

Tijdens de zomerdagen kan het al eens wat lastiger zijn om ’s avonds, na een hele dag zweten, de slaap te vatten. Daarom geven we jou graag onderstaande tips mee voor een frisse nachtrust tijdens deze warme dagen en nachten.

Hieronder 5 tips voor wat extra afkoeling tijdens het slapen.

1) Verban alle mogelijke warmtebronnen uit de slaapkamer.

Heel wat mensen laden ’s nachts hun GSM op in de slaapkamer, houden zich ’s avonds in bed nog wat bezig op de laptop of lezen een boek met behulp van een nachtlampje. Maar al deze toestellen, inclusief die brandende gloeilamp, geven echter warmte af. Het is dus slimmer om tijdens warme zomerdagen de slaapkamer enkel te gebruiken om te slapen.

koppel op laptop in bed koppel op laptop in bed

2) Stop jouw lakens in de koelkast.

Niets zo zalig als een fris dekentje of kussen tijdens een warme zomernacht. Stop daarom jouw lakens of kussens in een plastic zak en vervolgens in de koelkast of diepvries. Deze zullen natuurlijk niet de hele nacht koel blijven maar zo kan je wel met een fris gevoel in slaap vallen.

Koelkast Koelkast

3) Hang een (koude) vochtige doek voor het open raam.

Geen ventilator in huis? Geen probleem. Zet uw raam op een kiertje of op kantelen en laat de slaapkamerdeur open, hierdoor kan er frisse lucht binnenkomen. Maak een doek vochtig met koud water en hang deze voor het open raam. Door de vochtige doek zal de buitenlucht die naar binnen komt afkoelen. Dit werkt ook met een ventilator, zet enkele bevroren flessen water voor uw ventilator en de lucht zal frisser aanvoelen.

raam open raam open

4) Draag een paar natte kousen.

Nog steeds te warm? Draag een paar natte kousen om in slaap te vallen. Dit zal even wennen zijn maar zorgt gegarandeerd voor een frisser gevoel.

sokken sokken

5) Zorg voor een ventilerende matras.

Als matrassenproducent kunnen we natuurlijk niet omheen deze laatste tip. Niet alle matrassen zijn even ventilerend, op een niet ventilerende matras zal je vanzelfsprekend meer zweten en een warmer gevoel hebben tijdens het slapen. De best ventilerende matrassen zijn de matrassen met een kern van pocketveren. Dit zorgt overigens niet enkel voor een perfect bedklimaat maar ook voor een goede ergonomie. Ben je dus over het algemeen iemand die snel te warm heeft in bed, dan is een matras met pocketveren perfect voor jou.