terug

Circulaire matras

Een matras die geen nachtmerrie is voor de natuur...          Dat is wat we bij Revor bedding ontwikkeld hebben.

Lees meer
1023-
Vind dit product bij je verdeler

Circular wint Innovation Award

Met de eerste 100 % circulaire matras wist Revor Bedding , de matrassen- en beddenfabrikant uit Kuurne de innovatie award weg te kapen op Brussels Furniture Fair.
 
De circulaire matras is een ontwikkeling die noodzakelijk is voor onze planeet en voor mijn drie dochters hun toekomst , zegt Jan Maes.

Wist je dat?

  • Er in België alleen jaarlijks 1,1 miljoen matrassen op de afvalberg belanden?
  • Dat 1,1 miljoen oude matrassen samen 22.000 ton afval vormen?
  • Dit gelijk is aan meer dan 600 voetbalvelden die vol liggen met kapotte matrassen?
  • Moest iedereen op Circular slapen kwam dit neer op 0 ton en 0 voetbalvelden.

Teamwork makes the dream work

Voor de ontwikkeling van de circulaire matras werkt Revor samen met Niaga®. Deze Nederlandse partner is pionier op vlak van circulariteit en herontwerpt alledaagse producten zodat afval tot het verleden gaat behoren. Samen ontwerpen we voor hergebruik, zodat materialen nooit meer verloren gaan. Daarmee zijn de producten ook gezonder, zonder in te leveren op kwaliteit.

 

Het Niaga® label wordt toegekend aan producten die ontworpen zijn volgens de circulaire principes van eenvoudschone en eindeloos herbruikbare materialen en omkeerbare verbindingen. Door het Niaga® label te scannen zie je precies waar een product van gemaakt is en hoe je het kunt retourneren. Zo realiseren wij een gesloten kringloop.

Wat deze samenwerking sterk maakt, is dat er constant gezocht wordt naar manieren om de afvalstroom nóg te verkleinen en de cirkel nóg ronder te maken.

Samen werken aan een droomwereld zonder afval.

 


Met slechts 2 grondstoffen

Circulariteit staat volledig in het teken van het hoogwaardig hergebruik van grondstoffen. Daarom is de Circular volledig opgebouwd uit slechts 2 eindeloos herbruikbare materialen: gerecycleerde petflessen en staal. De belangrijkste grondstof is het polyester van gerecycleerde petflessen. Hiermee wordt naast de 3D comfortlaag en de ritssluiting ook het textiel van de matras vervaardigd. Ook de hoes en de zakjes rond de veren zijn gemaakt uit garen van gerecycleerde petflessen. De veren zelf worden dan weer gemaakt uit gesmolten staal. Na zijn levensduur kan de matras geheel ontmanteld worden en kan er met de grondstoffen een volledig nieuwe matras gemaakt worden. Het scanbare Niaga® label geeft toegang tot een productpaspoort met alle gebruikte materialen en informatie over hoe te retourneren.