terug

Circulaire matras

Een matras die geen nachtmerrie is voor de natuur...          Dat is wat we bij Revor bedding ontwikkeld hebben.

Lees meer
Vanaf1026-
Vind dit product bij je verdeler

Wist je dat?

  • Er in België alleen jaarlijks 1,1 miljoen matrassen op de afvalberg belanden?
  • Dat 1,1 miljoen oude matrassen samen 22.000 ton afval vormen?
  • Dit gelijk is aan meer dan 600 voetbalvelden die vol liggen met kapotte matrassen?
  • Moest iedereen op Circular slapen kwam dit neer op 0 ton en 0 voetbalvelden.

Teamwork makes the dream work

Voor de ontwikkeling van de Circulaire matras werkt Revor samen met Niaga. Deze Nederlandse partner is pionier op vlak van circulariteit en streeft naar simpliciteit op vlak van productontwikkeling.

Het Niaga-label wordt toegekend aan bedrijven die eenvoud nastreven, schone materialen gebruiken en een gesloten kringloop creëren.

Wat deze samenwerking sterk maakt, is dat er constant gezocht wordt naar manieren om de afvalstroom nóg te verkleinen en de cirkel nóg ronder te maken.

 

Samen werken aan een droomwereld zonder afval.


Met slechts 2 grondstoffen

Circulair staat volledig in het teken van het hergebruik van grondstoffen. Daarom wordt de Curcular volledig opgebouwd uit slechts 2 grondstoffen: gerecycleerde petflessen en metaal. De belangrijkste grondstof is het polyester van gerecycleerde petflessen. Hiermee wordt naast de 3D comfortlaag en de ritssluiting ook het textiel van de matras vervaardigd. De hoes en de zakjes rond de veren zijn gemaakt uit garen van gerecycleerde petflessen. De veren zelf worden dan weer gemaakt uit gesmolten metaal. Na zijn levensduur kan de matras ontmanteld worden en kan er met de grondstoffen een volledig nieuwe matras gemaakt worden.