Blog | Revor

Categorieën:

Overwinteren in je slaapkamer? Zo doe je dat!

Overwinteren in je slaapkamer? Zo doe je dat!

Brrr, het is buiten berekoud! Maar hoe houden we het binnen lekker warm, zonder een ongezond slaapklimaat te creëren? Bij deze: drie tips voor een knusse nachtrust.

Tip 1: Voorkom tocht & vocht

Als het te koud of te warm is in je slaapkamer kan dat je nachtrust verstoren. Je geraakt moeilijker in slaap, wordt ‘s nachts wakker, enzovoort. Een gezond slaapklimaat is een droge, warme slaapkamer met een gemiddelde temperatuur van 18°C. Die temperatuur is extra belangrijk voor baby’s en jonge kinderen, aangezien zij hun lichaamstemperatuur moeilijker kunnen controleren. Voorzie tochtstrips aan je ramen en deuren om de koude buiten te houden.

Extra tip: wil jij je kamer verluchten? Doe een beroep op je vertrouwde ventilatiesysteem of zet je raam dan ‘s morgens een kwartiertje open, zodat je slaapkamer voldoende tijd heeft om (weer) op te warmen.

Tip 2: Bye bye koude voeten

Wie last heeft van koude voeten kan ‘s nachts een paar losse kousen aantrekken of een warmwaterkruik voorzien. Net zoals in de goede oude tijd! Wat beddengoed betreft: haal je dikke donsdeken van de zolder en hul je deken en je matras in zacht flanellen beddengoed. Deze stof voelt het warmste aan. Wist je dat flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen? De kwaliteit hangt af van het aantal geweven garen. Hoe meer garen, hoe fijner de stof.

Extra tip: haal een vloerkleed en pantoffels in huis, zodat je na die warme nacht niet met het verkeerde been op je koude vloer stapt.

Tip 3: De juiste matras

Kies voor een matras die optimaal ventileert. Zowel bij koude en warmte, ‘s winters en ‘s zomers. De Aero Pocket matrassen zijn een goede optie. De honderden zakjesveren in de matras creëren de perfecte ventilatie én optimale vochtafvoer tijdens je slaap.

SOCIAL